Min mamma gillar Mac

Min mamma har Mac nr 1, en Mac nr 3 och en iPhone.
Hon var tidigt ute. En riktig pionjär kan man säga.
Hennes första Mac (se bild) fick hon redan 1965, 20 år innan Apple startade.
Steve Jobs fyllde nio det året.

Hennes första Mac har varit tvungen att starta om flera gånger. En gång var orsaken en riktig hårddiskkrasch men oftast har det bara varit småbuggar. Det flesta nyckfulla uttrycken Mac nr 1 har beror enbart på sånt hon själv är orsak till genom de saker hon själv har matat in.

Det gick nästan 40 år mellan mammas första Mac och hennes andra. Den andra var i vit plats. Den första i skinn och ben. Den andra fanns alltid nära henne – även när hon reste långt bort eller bara till stugan på Öland.

Den första bytte först hem och sedan ort.

Den andra hade samma förmåga att ge henne huvudvärk och gråa hår som den första men på ett annat vis. Den första kunde hjälpa henne med den andra när den andra krånglade.

Efter några år så visade mamma ännu en gång stort mod, eller iallafall stor nyfikenhet och sin oängsliga sida för det okända tekniska, när hon köpte en iPhone.
Den gav henne både nöje och utmaningar. Mest nöje.

Min mamma är verkligen tuff som vill och vågar ge sig på nya tekniska saker trots att hon passerat ”helrör” i antalet år räknat.

Den tredje gången hon skaffade sig en Mac var när Mac nr 2 började tappa gnistan och helt enkelt inte orkade med i lilla mammas höga tempo
Även denna gång blev det en i vit plast. Även denna gång fick Mac nr 1 vara behjälplig så att övergången, avsked och välkomnande, sköttes snyggt och värdigt.

Idag var det dags för nya äventyr. Mammas första iPhone behövde få avlösning eller åtminstone avlastning.
Samtidigt hade hon funderat en del på möjligheterna att smidigt använda sin redan fungerande teknik till att spela musik på ett mer allmänt sätt, som på en stereo, i sitt hem och stuga.
Hon hade redan sett att det fanns maskiner man kan ”docka” sin iPhone i (hon använde inte ordet ”docka” men det hon sa betyder det).

Så nu vid dagens slut har följande hänt:
– Inköp iPhone 4S.
Nytt kostnadseffektivt abonnemang som ger henne många minuter, många sms och 5 Gb i surf per månad. Precis vad hon behöver och gör åt.
– Inköp av en precis lagom stor dockningsstation som ger henne möjlighet att fylla sin lägenhet, och i förekommande fall närvarande gäster, med ljuv musik.
– Uppdatering av Mac nr 3 så till vida att ett Lejon (Lion) nu flyttat in.
– Vi har påbörjat scanning av samtliga musik-CD som står i bokhyllan. Detta möjliggör avlyssning överallt där så önskas. All musik finns nu med i fickan, bokstavligt talat, på ett praktiskt sätt.

Mac nr 1 är stolt och imponerad över nyfikenheten och uthålligheten hos mamma.

Mac nr 1 får moderskänslor när han tänker på lilla mammas tekniska strävanden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s